The Overslept

The Overslept is een Nederlandse pop rock band uit mediahoofdstad Hilversum, bestaande uit jeugdvrienden Sem Jonkhout (zang), Tommy van der Leer (bas), Daniël van den Brink (drums) en Délano Ladurner (gitaar). Het viertal – allen destijds actief in de alternatieve skate scene – besluit in 2014 hun krachten te bundelen met het voornemen old school pop punk nieuw leven in de blazen door het genre te combineren met elementen uit de 80’s en hedendaagse rockmuziek. Het resultaat is frisse popmuziek met een stevige lading. Live staat The Overslept als een huis, met tonnen energie en een stoere uitstraling, terwijl het repertoire tegelijkertijd een pop-minded publiek aanspreekt.

 

The naam ‘The Overslept’ komt uit een scène uit de cultfilm Back To The Future. Net zoals in de film probeert The Overslept verbanden te leggen tussen het heden en het verleden, in dit geval door traditionele pop punk op een hedendaagse manier te vertolken. “Verleden en toekomst, dat is voor ons een rode draad. Niet alleen in de muziek, maar bijvoorbeeld ook in onze teksten, die gaan over dingen die we hebben geleerd van het verleden maar ook over waar we heen willen in de toekomst.”

 

Op de EP ‘Memory Lane’ (2014) debuteert The Overslept met een vijftal catchy tracks. Een gastrol is weggelegd voor ex-Only Seven Left-frontman Bjørgen van Essen in het nummer ‘Forgive Me’. Na de release neemt de band een aantal covers op, waaronder Simple Plan’s ‘Summer Paradise’. Deze meer dan geslaagde cover resulteert in een uitnodiging van de Canadese poppunklegendes om twee keer voor ze te openen; in de OLT Rivierenhof in Antwerpen en in een uitverkocht Paradiso. De band verzorgt tevens het voorprogramma van de Amerikaanse pop rock sensatie Set It Off in Luxor Live in Arnhem en doet de support van Against the Current in Muziekodroom in België.

 

Onder de bezielende leiding van Robin van Loenen (Destine), Bjørgen van Essen en Bram de Wijs (Only Seven Left) wordt single ‘Where We Want To’ uitgebracht, die gedraaid wordt op 3FM. De bijbehorende videoclip heeft binnen een week al meer dan 4.000 views op YouTube. Op 23 oktober 2015 ziet de tweede EP ‘Guidelines’ het levenslicht tijdens een indrukwekkende releaseparty in De Vorstin, het belangrijkste poppodium in de thuisstad van The Overslept.

 

In juli 2016 verschijnt single ‘Social Circle’. The Overslept neemt vervolgens deel aan de Popronde en doet een optreden tijdens de aftershow van Panic! At The Disco in de toenmalige Heineken Music Hall (nu AFAS Live). Niet veel later tekent de band een deal met platenlabel 8ball, staan ze in het voorprogramma van Busted in Paradiso en spelen ze tijdens Giel Beelen’s nieuwe live-programma 3FM On Stage in De Vorstin in Hilversum.

 

Nu is het tijd voor nieuw werk. In juni brengt de band een nieuwe single uit, getiteld ‘Stolen Car’, een semi-ballad over terugblikken op een verloren liefde en realiseren hoe mooi het eigenlijk was. Voor deze track gaat The Overslept een samenwerking aan met producer Martin Beusker, die eerder werkte met Dotan en Kensington. De band heeft hoorbaar grote muzikale stappen gezet. “De single is een weerspiegeling van waar we nu staan als band; we zijn een stuk volwassener dan voorheen, zonder dat we onze punk roots en speelse kant uit het oog verliezen.”

 

In het najaar van 2017 zal The Overslept een clubtour doen.

Lees meer Lees minder

Video