Newsfacts

  • Reprise ‘Lean On Me’ theatertour Sabrina Starke

   Sabrina Starke is terug in de theaters vanaf 15 oktober met de reprise van de ‘Lean On Me’ theatertour!

   Oktober 2014
   wo 15: Delft, Theater de Veste
   vr 17: Amsterdam, De Meervaart
   vr 24: Nijverdal, ZINiN Theater
   za 25: Utrecht, TivoliVredenburg
   zo 26: Breda, Chassé Theater

   November 2014
   za 15: Den Helder, Schouwburg de Kampanje
   vr 21: Eindhoven, Muziekgebouw Frits Philips
   za 22: Doetinchem, Schouwburg Amphion

   December 2014
   wo 03: Roermond, TheaterHotel De Oranjerie
   wo 17: Almere, Schouwburg Almere

   Kijk HIER voor kaarten en meer info.

  • Sabrina Starke in nieuw seizoen Expeditie Robinson

   Sabrina Starke zit bij de deelnemers aan het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Met dit seizoen o.a. Krystl, Mr. Polska en Ferry Doedens. Expeditie Robinson is elke week donderdag te zien op RTL 5 om 20:30.

  • Sabrina Starke wint televisieprogramma ‘De beste zangers van Nederland’

   Sabrina Starke pakte gisteravond de overwinning in het televisieprogramma ‘De beste zangers van Nederland’. Negen weken lang streden acht artiesten in de vriendschappelijke wedstrijd om de titel ‘De beste zanger van Nederland’. Sabrina nam het tijdens de opnames in Ibiza op tegen Ben Saunders, Lisa Lois, Jack Poels, Niels Geusebroek, Dave von Raven, Leona Philippo en Mattanja Joy Bradley. Sabrina’s collega-artiesten stemden haar naar de overwinning nadat ze week na week wist te imponeren met haar persoonlijke vertolkingen van voor haar gekozen liedjes.

  • Sabrina Starke in nieuw seizoen De Beste Zangers van Nederland

   Vanavond start een nieuw seizoen van ‘De Beste Zangers van Nederland’ op Nederland 3 met onze eigen Sabrina Starke. Tune in vanaf 20:20.

  • Reprise Sabrina Starke ‘Lean On Me’ theatertour

   Een camera volgde Sabrina Starke tijdens de laatste show van de Lean On Me – Songs of Bill Withers theatertour. Sabrina kondigt in deze video een reprise aan van de tour. De tour wordt vervolgt vanaf september! To be continued dus.

   Bekijk de video HIER

  • Sabrina Starke in RTL5 programma The Hit

   Sabrina Starke was op zondagavond te zien in het RTL5 programma The Hit. In The Hit gaan gevestigde artiesten op zoek  singer/songwriters om een hit mee op te nemen.

   Kijk de aflevering HIER terug.

  • Sabrina Starke ambassadrice voor Dove Self Esteem programma

   Sabrina Starke zet zich deze maand in als ambassadrice voor het Dove Self Esteem programma en ontwikkelde samen met Dove en meisjes van SKVR Dans een bijzondere video rondom haar song ‘Toss me a dream’.  Bekijk de video HIER.

   Lees er meer over in het persbericht.

  • Sabrina Starke wint Radio 6 award voor ‘Beste Album’

   Sabrina Starke heeft een Radio 6 award voor ‘Beste Album’ gewonnen met haar album Lean On Me! We zijn hartstikke trots. Congrats Sabrina!

   Bekijk de uitreiking HIER terug. 

  • Gouden Notekraker en Edison Jazzism Publieksprijs nominaties voor Sabrina Starke

   Sabrina Starke heeft twee belangrijke nominaties in de wacht gesleept voor zowel de Gouden Notekraker als de Edison Jazzism Publieksprijs. Beide prijzen worden aankomend najaar uitgereikt.

   De Gouden Notekraker is een prijs van belangenorganisaties NORMA en Sena waarmee acteurs en muzikanten elkaar eren voor hun verdiensten in de podiumkunsten. Vorig jaar waren Caro Emerald en Kees Prins de winnaars. Of Sabrina in de prijzen valt zal op maandag 2 september aanstaande in Paradiso te Amsterdam duidelijk worden. Voor de Gouden Notekraker is Sabrina genomineerd met vakgenoten Blaudzun en Racoon.

   Naast deze nominatie is Sabrina ook genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs. Voor deze prijs kan het publiek stemmen op hun favoriete artiest. Sabrina neemt het op tegen onder anderen Edsilia Rombley, Janne Schra en Ruben Hein. Op 21 november worden deze en de overige Edison Jazz/World prijzen uitgereikt in Eindhoven. Stemmen kan tot 1 augustus op de top 10 en vervolgens vanaf 13 september op de top 3 van de genomineerden.

   Sabrina Starke: “ik vind het heel bijzonder dat ik deze nominaties op mijn naam heb staan. De ene een door mensen uit het vak gekozen prijs, de andere een publieksprijs. Één van de twee mee naar huis nemen zou geweldig zijn, maar alleen de nominatie al maakt me trots”.

   Onlangs bracht Sabrina Starke het album Lean on me, the songs of Bill Withers uit, waarop zij samen met het Metropole orkest de mooiste liedjes van Bill Withers vertolkt.

  • Sabrina Starke – Lean On Me beoordeelt met 4 sterren op Nu.nl

   “Het Metropole Orkest werkt geregeld met bijzondere artiesten samen, maar zelden is het resultaat zo geslaagd als op Lean On Me, waarop Sabrina Starke haar favoriete nummers van Bill Withers vertolkt.

   Krap een jaar geleden verscheen Outside The Box, het derde album van de in Suriname geboren zangeres. Haar werk bevatte altijd al een soulvol randje, maar nu Sabrina Starke zich helemaal mag onderdompelen in het werk van een van haar helden komt daadwerkelijk het beste in de zangeres naar boven.

   Niet dat dit niet al het geval was met haar eigen repertoire, al is de liefde die Starke heeft voor deze liedjes duidelijk proefbaar. Het Metropole Orkest, dat eerder nog liedjes van Tori Amos, Alain Clark en Jonathan Jeremiah van fraaie orkestrale arrangementen voorzag, laat ook ditmaal horen wat het waard is.

   Er valt echter niet veel te perfectioneren aan de liedjes van Bill Withers. Toch laten zowel de zangeres als het orkest op dit eerbetoon wederom horen hoe rijk de catalogus van de zanger is. Just The Two Of Us, Lean On Me en Ain’t No Sunshine zijn voor de hand liggende covers, maar Starke maakt verder een uitstekende selectie.

   Zo zijn er de funky nummers Kissing My Love en Use Me, waarbij je je in een blaxploitationfilm waant uit het begin van de jaren zeventig. Al even broeierig zijn I Don’t Know, Grandma’s Hands en Let Me Be The One You Need, terwijl er een ongecompliceerde vrolijkheid afstraalt van deze uitvoering van Friend Of Mine.

   Het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza blijkt eveneens een waardevolle toevoeging in de wonderschone ballads Hello Like Before en You Just Can’t Smile It Away. Maar de mooiste recensie die Sabrina Starke kan krijgen staat achterop het cd-boekje, in een lyrisch dankwoord van de meester zelf.”

   Door: NU.nl/Pierre Oitmann